Over ons

Vorselaars Vruchtensappen en Frisdranken B.V. is gespecialiseerd in het produceren en bottelen van vruchtensappen, siropen en ijsdressings. Sinds de oprichting in 1940 zijn wij uitgegroeid tot een modern familiebedrijf. Met de merken Corvo en Gruno produceren wij zelf de beste en lekkerste producten voor een eerlijke prijs. Naast de eigen merken bieden wij onze producten ook onder private label aan. Door korte lijnen en jarenlange ervaring is efficiënte productie en uitgebreide service ook mogelijk voor loonbotteling. Vorselaars Vruchtensappen en Frisdranken is BRC en SKAL gecertificeerd.

Lees verder over de geschiedenis

Op 1 april 1940
is de heer C.F.H. Vorselaars als jonge ondernemer van 23 jaar begonnen met een groothandel van bieren, limonades en gedistilleerd. Dit was geen gunstige tijd aangezien ongeveer een maand later de tweede wereldoorlog uitbrak. De heer Vorselaars wist het hoofd boven water te houden en begon na de oorlog met de productie van frisdranken en siropen onder eigen naam.

 

 

 

In 1958
vestigde hij zijn bedrijf in een nieuw pand aan het Julianapark, midden in de stad Tilburg. Door de aankoop van omliggende huizen met tuinen, was hier toch gelegenheid om het bedrijfspand uit te breiden voor de nodige aanpassingen van de productietoename. Een paar jaar later besloot de heer Vorselaars het assortiment te vergroten met vruchtensappen. Aangezien dit een andere discipline vereist, nam hij contact op met een bedrijf, dat hierin ervaring had en liet hier zijn eerste sapflessen afvullen. Maar ondernemend als hij was, wilde hij dit zo snel mogelijk zelf realiseren. Hij deed de nodige investeringen, hij kocht een vulmachine, een pasteur en een flessenwasmachine en ging aan de slag.

 

In 1963
Niet alleen de behuizing van het bedrijf groeide, maar ook het gezin van de heer Vorselaars. Inmiddels hadden alle vier zijn zonen, Harrie, Ton, Cees en Ben aangegeven, belangstelling te hebben om in het bedrijf werkzaam te zijn. Na het voltooien van hun studie zette, de één na de ander, zijn schouders er onder. Er moest hard gewerkt worden en zij werden van onderaf aan opgeleid en zijn overal inzetbaar. Toch ontplooiden de jongens ieder een eigen specialisme, productsamenstelling, techniek, logistiek en management, maar door veel overleg zijn zij in staat elkaars taken tijdelijk over te nemen.

 

 

In 1976
ontstaat de nieuwe onderneming: Vorselaars Vruchtensappen en Frisdranken b.v. Als de heer Vorselaars de kans krijgt om in 1981 te gaan specialiseren in de productie van sorbetsauzen en ijsdressings, door overname van Gruno, laat hij deze niet onbenut. De productie van limonade en slushsiropen in kunststof cans begint toe te nemen. De klantenkring onder de horeca- en drankengroothandels breidt zich verder uit. Als de heer Vorselaars in 1987 op 71 jarige leeftijd komt te overlijden, nemen de vier zonen het stokje over. Aangezien zij door hun vader goed zijn ingewerkt verloopt deze troonwisseling zonder hobbels. Ook doet de derde generatie zijn intrede in het bedrijf. Kleinzonen van de heer Vorselaars willen in de voetsporen van hun vaders treden en deelnemen aan het familiebedrijf, waar inmiddels ook enkele echtgenotes zich verdienstelijk maken.

 

Vanaf 1994
wordt er volgens een HACCP-plan geproduceerd en in 2002 heeft de firma Vorselaars Vruchtensappen en Frisdranken b.v. haar eerste BRC certificaat behaald. Op verzoek van haar klanten om biologische producten te bereiden en afvullen heeft de zaak zich in 2005 bij de stichting Skal laten certificeren.

Het bedrijf breidt zich verder uit tot de gemeente Tilburg andere plannen maakt over het terrein waarop de firma is gehuisvest. Er zullen slechts tijdelijke vergunningen worden verstrekt, waarop 5 jaar gewacht moet worden. Stilstand is achteruitgang, dus wordt besloten naar een andere locatie uit te kijken. Deze wordt gevonden aan de Ledeboerstraat op het industrieterrein Kraaiven. Het is een mooi gelegen bedrijfspand en de overgang van 7700 m2 naar 12.000 m2 is bijzonder welkom. De productiehal is ruim van opzet en voorzien van veel daglicht wat voor een prettige werkomgeving zorgt. Het magazijn beschikt over voldoende ruimte om de voorraad te herbergen.

In januari 2006
komt dan de verhuizing, een grote klus, maar is na de nodige voorbereidingen, binnen veertien dagen geklaard. Na drie weken was het bedrijf weer operationeel!
Helaas is kort hierna één van de broers, Ton, op 55-jarige leeftijd aan een nare ziekte overleden. Dit was een hele klap voor het familiebedrijf, privé als zakelijk moest dit verlies verwerkt worden.

In 2010
heeft het bedrijf grote uitbreidingen gedaan in de automatisering van zijn productieproces. De productielijn is flexibel en men is in staat om in vele soorten glazen flessen af te vullen. Deze kunnen niet alleen in kratten en dozen verpakt worden, maar in krimpfolie hoort voortaan ook tot de mogelijkheden. De kracht van het bedrijf zit in de mogelijkheid om een groot scala van producten in diverse volumes te verwerken.

 

 

2019
In 2019 is een compleet nieuwe productielijn voor kunststof jerrycans in gebruik genomen. Met deze productielijn zijn wij in staat om sneller en efficiënter te produceren.